Gumik, gumiláncok

 

Nagy készlettel rendelkezünk a munkagép gumiláncokból. Gyors szállítási idő, kedvező ár. Kérje ajánlatunkat email címünkön:

Egy kis segítség: A lánc beazonosításához a lánc méretére van szükségünk, ezt a lánc belső peremén megtalálod, a következő formátum szerint pl.: 300x52,5x78W. Az értékek a következő méreteket jelölik.

- Az első szám (esetünkben) 300 a lánc szélességét jelöli mm-ben.

- A második szám (esetünkben) 52,5 a lánc osztását jelöli.

- A harmadik szám (esetünkben) 78 a tagok számát jelöli.

A gumilánctalp mérése egyszerű. Az alábbi instrukciók követésével tudod leméretezni pontosan gumiláncát. Minden, amire szükséged van az egy mérőszalag. Példánkra egy 300x52,5x78 W lánctalpat veszünk.

1.   1. LÉPÉS - A szélesség mérése

Helyezd a mérőszalagot keresztirányban a lánctalp tetejére (lásd a mellékelt lévő fényképet). Ezt a mérést mindig mm-ben kell elvégezni (a mi esetünkben 300 mm).

2. LÉPÉS - A láncosztás mérése

Ezt egy tartó közepéből a következő tartó közepéig mérjük (lásd az mellékelt fényképet). Ezt a mérés mindig mm-ben kell elvégezni (a mi esetünkben 52,5mm).

3. LÉPÉS - A láncszemek megszámolása

Ezt a lánctalp belsején teheted meg. Jelölj meg egy láncszemet, majd számold meg az összes láncszemet a lánctalp kerülete mentén, ameddig újra a bejelölt láncszemig érsz (a mi példánkban 78 láncszem).

4. LÉPÉS - A nyomtáv mérése

Mérj a belső vezetőpályák között, a vezetőpálya belső szélétől a szemben lévő vezetőpálya belső széléig. Ez a mérés mindig mm-ben történik (esetünkben 46 mm, ami egy széles W nyomtávnak felel meg).

FONTOS - a 4. lépést csak a 300 mm / 350 mm / 400 mm és 450 mm szélességű lánctalpaknál kérik!

5. LÉPÉS - Ellenőrizd, hogy milyen görgőmodell kerül felszerelésre

Ez a lépés csak bizonyos, 300 mm és 400 mm szélességű lánctalpak esetén szükséges, amelyek belső vezetőpályás görgőket (jobb oldali görgő) vagy külső vezetőpályás görgőket (bal oldali görgő) szerelhetnek fel.

6. LÉPÉS - Keress bármilyen jelölést

Ha valamilyen problémával találod szembe magad a lánctalp mérése közben, érdemes a pontos jelölést keresni az azonosításához. A legtöbb gumilánctalp gumijának belső peremébe be van ütve annak mérete. A számok a szélességet (300) x láncosztást (52,5), nyomtáv típusát (W) x láncszemek számát (78) jelölik.