Gumik, gumiláncok

 

Cégünk az 1995-ben alapított olasz Minitop gyártó gumiláncait forgalmazza. Raktárukból több mint 400 különböző méretű termék áll rendelkezésünkre, kimagaslóan jó minőségben! Gumiláncaikra 12 hónap vagy 1000 óra garancia van. Rendkívül gyors szállítást biztosítunk partnereinknek, abban az esetben, ha nem találja a méretet, akkor segítünk a beazonosításban is.

Egy kis segítség: A lánc beazonosításához a lánc méretére van szükségünk, ezt a lánc belső peremén megtalálod, a következő formátum szerint pl.: 300x52,5x78W. Az értékek a következő méreteket jelölik.

- Az első szám (esetünkben) 300 a lánc szélességét jelöli mm-ben.

- A második szám (esetünkben) 52,5 a lánc osztását jelöli.

- A harmadik szám (esetünkben) 78 a tagok számát jelöli.

A gumilánctalp mérése egyszerű. Az alábbi instrukciók követésével tudod leméretezni pontosan gumiláncát. Minden, amire szükséged van az egy mérőszalag. Példánkra egy 300x52,5x78 W lánctalpat veszünk.

1.   1. LÉPÉS - A szélesség mérése

Helyezd a mérőszalagot keresztirányban a lánctalp tetejére (lásd a mellékelt lévő fényképet). Ezt a mérést mindig mm-ben kell elvégezni (a mi esetünkben 300 mm).

2. LÉPÉS - A láncosztás mérése

Ezt egy tartó közepéből a következő tartó közepéig mérjük (lásd az mellékelt fényképet). Ezt a mérés mindig mm-ben kell elvégezni (a mi esetünkben 52,5mm).

3. LÉPÉS - A láncszemek megszámolása

Ezt a lánctalp belsején teheted meg. Jelölj meg egy láncszemet, majd számold meg az összes láncszemet a lánctalp kerülete mentén, ameddig újra a bejelölt láncszemig érsz (a mi példánkban 78 láncszem).

4. LÉPÉS - A nyomtáv mérése

Mérj a belső vezetőpályák között, a vezetőpálya belső szélétől a szemben lévő vezetőpálya belső széléig. Ez a mérés mindig mm-ben történik (esetünkben 46 mm, ami egy széles W nyomtávnak felel meg).

FONTOS - a 4. lépést csak a 300 mm / 350 mm / 400 mm és 450 mm szélességű lánctalpaknál kérik!

5. LÉPÉS - Ellenőrizd, hogy milyen görgőmodell kerül felszerelésre

Ez a lépés csak bizonyos, 300 mm és 400 mm szélességű lánctalpak esetén szükséges, amelyek belső vezetőpályás görgőket (jobb oldali görgő) vagy külső vezetőpályás görgőket (bal oldali görgő) szerelhetnek fel.

6. LÉPÉS - Keress bármilyen jelölést

Ha valamilyen problémával találod szembe magad a lánctalp mérése közben, érdemes a pontos jelölést keresni az azonosításához. A legtöbb gumilánctalp gumijának belső peremébe be van ütve annak mérete. A számok a szélességet (300) x láncosztást (52,5), nyomtáv típusát (W) x láncszemek számát (78) jelölik.